Foto: Andreas Beil

Tom Blomqvist kör DTM för BMW

Efter en låg tid av spekulationer är det nu officiellt att Tom Blomqvist, son till rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist, tar den sista platsen i 2015 års BMW-team för DTM.

Tom Blomqvist imponerade stort på BMW när han testade deras M4 på Jerez-banan i Spanien (där det just nu körs Formel 1) tidigare i december förra året. Så pass att han nu blir anställd som förare bredvid bland annat regerande DTM-mästaren Marco Wittmann. Det blir med andra ord två svenskar i DTM 2015. Mattias Ekström kör ytterligare ett år med Audi.

Tom Blomqvist har tidigare satsat på en formelbilskarriär och blev brittisk mästare i Formel Renault 2010. I fjol vann han sex tävlingar i EM-serien, femton gånger på prispallen och slutade tvåa totalt i mästerskapet.

Nu blir det touringcars i stället och sköter han sig torde han ha sitt på det torra i framtiden. BMW är duktiga på att ta hand om sina förare.

 

Foto: Andreas Beil

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!