Tom Blomqvist kör Euro F3 och EM

Tom Blomqvist har nu fått klart att köra den europeiska F3-serien som omfattar två mästerskap. Han har sällskap av Felix Rosenkvist.

Tom Blomqvist, son till rallylegenden Stig, blev 2010 den yngste brittiske mästaren i Formel Renault. I fjol körde han tyska Formel 3 men fick säsongen spolierad av en ryggskada.

För några månader sedan kom beskedet att Tom Blomqvist tagits upp i McLarens juniorsatsning och nu står det alltså klart med en säsong i den högsta divisionen i Formel 3.

Tom kör dels Formula Euro Series som är ett separat mästerskap. Men deltävlingarna i detta, plus två tävlingar till, utgör ett officiellt Europamästerskap där segraren bland annat får ett Formel 1-test hos Ferrari.

Tom Blomqvist kommer att köra för ma-con Motorsport i en Dallara med VW-motor.

Felix Rosenkvist kommer även han att köra båda mästerskapen i en Dallara-Mercedes och vann i fjol en deltävling och var konstant bland de bästa.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!