Tom Damberg vann kändisspäckat Midnattssolsrally

Årets upplaga av historiska rallytävlingen Midnattssolsrallyt, arrangerat av KAK, vanns överraskande av Tom Damberg i en Volvo 164. Det trots idel kända namn i startlistan.

Årets upplaga av KAK:s historiska rallytävling Midnattssolsrallyt, som avgjordes i helgen i Sörmland, Uppland och Västmanland, var en ovanligt stjärnspäckad tillställning. På startlistan fanns både Stig Blomqvist, Björn Waldegård, Hannu Mikkola och Thomas Rådström. Alla internationellt meriterade rallyförare. Från början var även Juha Kankkunen och Mikko Hirvonen tilltänkta att köra, men dessa kom inte till start av olika anledningar.

Men trots den kändistäta framtoningen blev det doldisen Tom Damberg som tillsammans med kartläsaren Lasse Savander som tog hem vinsten, i något så oortodoxt som en Volvo 164. Tvåa i tävlingen som pågick fredag till söndag (med en första sträcka på torsdagen) blev till slut Mikael Oscarsson i en Ford Escort, efter att ha kört om namnkunnige veteranen Mats Jonsson, Toyota Celica, i rallyts slutskede. Flera förare, så som Mats Jonsson, Thomas Rådström och Hannu Mikkola, körde just Toyota Celica i klassisk målning som en hommage till Ove ”Påven” Andersson, legendarisk förare och stallchef för just Toyota. 

Fyra blev likaledes erfarne Harry Joki, som gjorde comeback, medan Stig Blomqvist och Björn Waldegård, i var sin Porsche 911, kom på en femte respektive sjätte plats av de 64 bilar som kom i mål i Historics-klassen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!