Tomas Engström klar för STCC 2013

Tomas Engström kommer att köra STCC under Engström Motorsports flagg den kommande säsongen.

– Honda Sverige satsade stort på STCC och ett samarbete med Tomas Engström under 2012, men eftersom premisserna för mästerskapet har ändrats inför 2013 väljer Honda att endast vara en mindre sponsor till Tomas Engström säger Maria Johansson, PR- och informationsansvarig på Honda Sverige.

– Däremot utesluter inte Honda Sverige att satsa på svensk banracing igen när och om villkoren för mästerskapet ändras. Det är en förutsättning för oss som världens största motortillverkare att åtminstone motorn är vår egen avslutar Maria Johansson.

Den bil Tomas Engström kommer att köra har en kaross som liknar Honda Civic men har som alla andra bilar i årets STCC rörramschassi och en V6-motor som härstammar från Nissan.

Thomas Engström var rasande i fjol när det beslutades att STCC 2013 skulle köra med bilar enligt TTA-reglementet vilket gjorde att hans Honda Civic inte lägre var tillåten. Men nu har han laddat om och kör, faktiskt som ende förare från fjolårets STCC, vidare.

– Vi känner ett stort stöd från våra partners som tror på den här satsningen och vi är även skyldiga Brovallen Design ett stort tack. Utan deras hjälp och support hade den här satsningen inte varit möjlig och vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete med Brovallen Design, både på och utanför tävlingsbanorna.

Det är också ett av Brovallen Designs chassin som Engström Motorsport köpt och på vilket de sätter en Hondakaross de själva producerat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!