Tomas Engström kör Golf i helgens TCR-tävlingar

Tidigare STCC-föraren Tomas Engström kommer att köra en Volkswagen Golf i helgens TCR-tävlingar i Singapore med F1.

Engström tävlar för tyska teamet Engstler Motorsport och kommer att köra de avslutande tävlingarna i TCR International Series efter att från början planerat att endast köra den asiatiska versionen av mästerskapet.

– Jag körde ju i den internationella serien i Sotji i juni och det gick såpass bra att jag fick frågan om jag ville bli testförare på den nya bilen och det tackade jag förstås inte nej till, säger Engström till Dalademokraten.

Bilen som Engström tävlar med är byggd av Volkswagen Motorsport som inför nästa säsong utvärderar att bygga ännu fler bilar till det nystartade mästerskapet.

Helgens tävlingar körs som supportklass till Formel 1 där TCR-förarna kommer att köra på kvällstid under elljus. Spanjoren och SEAT-föraren Pepe Oriola leder TCR-mästerskapet medan Gianni Morbidelli, som tävlar för svenskteamet WestCoast Racing, ligger på fjärde plats med tre tävlingar kvar av årets säsong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!