081223-rustad-stcc-200910

Tommy Rustad fortsätter med Volvo i STCC

Strax före jul hälsade tomten på hos Tommy Rustad och förkunnade att han varit en snäll pojke under 2008. Så snäll att han nu får fortsätta köra Volvo C30 i STCC i minst två år till.

Volvos Polestar-team konfirmerade Robert Dahlgren tidigare i år och nu är det klart att även Tommy Rustad fortsätter. Teamet fick god fart på den etanoldrivna Volvon i slutet av året och Robert Dahlgren vann de två avslutande loppen. Helt klart står Volvo som ett av de mest favorittyngda teamen för 2009.

Tommy Rustad har för första gången på många år säkrat mer än ett år framåt i tiden och ser fram emot nästa säsong.

– Vi har redan testat en vecka i Spanien och har två veckor test framför oss innan säsongen drar igång den 1-2 maj på Mantorp säger Tommy Rustad.

Norrmannen är en av sitt lands stora inom motorsporten. Han har kört 454 lopp totalt och vunnit 109 av dem. Han vann STCC totalt 200 för Nissan och har i detta mästerskap även kört Opel. 

Om han får chansen att visa upp sig på hemmaplan är osäkert men det finns ett lopp öppet i årets kalender och det är troligt att norska Våler tar det datumet.

Vad gäller den vakanta sitsen efter Richard Göransson hos Flash Engineering är den enligt teamägaren Jan Nilsson tillsatt men han vill inte berätta av vem förrän efter nyårshelgen.

De starkaste kandidaterna till sitsen är Thed Björk och holländaren Duncan Huisman. Någon bekräftelse på att Honda, som Thed Björk kört 2008, fortsätter i STCC har inte kommit. Huisman körde för West Coast Racing i STCC tidigare och kan de svenska banorna. Enligt uppgift har han varit synlig i Karlstad, där Flash Engineering håller till, i december månad.

STCC 2009

1-2 maj Mantorp Park

22-23 maj Karlskoga

5-6 juni Göteborg

26-27 juni Knutstorp

10-11 juli Falkenberg

14-15 aug Karlskoga

28-29 aug Vakant

11-12 sept Knutstorp

25-26 sept Mantorp Park

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!