Foto: © Patrik Lindgren/Mediaempire AB

Tommy Rustad slutar hos Volvo Polestar Racing

Tommy Rustad och Volvo Polestar Racing avslutar samarbetet efter fem år och fyra titlar tillsammans. Årets TTA-final i Göteborg för snart två veckor sedan blev även Rustads sista tävling för teamet.

Under sina fem säsonger för Volvo Polestar hann Tommy Rustad vara med och leverera tio segrar, en förartitel och tre titlar för team och märke.

– Det har varit ett sant nöje att ha fått jobba med Tommy och ingen av oss kommer varken glömma bort hans stil på banan eller hans fantastiska prestation under 2009 års säsong där han vann i en bil som han hade varit med och utvecklat tillsammans med oss, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör för Volvo Personvagnar AB. 

– Jag är både lycklig och tacksam att ha fått jobba med Volvo Polestar under fem raka säsonger och få uppleva att bli Svensk Mästare med teamet, säger Tommy Rustad. Tommy Rustad är den ende Volvoförare förutom Janne ”Flash” Nilsson som tagit guld i STCC. 

– Jag har inga hard feelings alls mot Volvo och Polestar. Det är ganska naturligt om de vill förändra eller föryngra. Jag hade ju också en ganska dålig säsong detta året. 

– Jag har nog inte kört min sista tävling inom bilsporten, men om det blir på riktig elitnivå framöver vet jag inte. Det brukar ändå inte vara klart förrän i februari varje år så det finns lite tid att spela på, avslutar Tommy Rustad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!