061003_tony Foto: ZIELONA GORA / Bartlomiej Kudowicz

Tony Rickardsson mot STCC!

Nyblivna mästarteamet KMS/Audi bjöd in till kändisfest på Mantorp Park på måndagen. I alla fall kändes det så för på den testsession de hade syntes bland andra Mattias Ekström, JTCC-mästaren Roger Eriksson och speedwaykungen Tony Rickardsson.

Nej, Mattias Ekström ska inte tillbaka till STCC ska klargöras först av allt. Han var där som feedback och coach åt den speciellt inbjudna testtrion. I den ingick just Tony Rickardsson, Roger Eriksson och tyska VW Polo Cup-mästaren Jimmy Johansson.

Mattias Ekström var nöjd med dagen.

- De skötte sig bra alla tre tycker jag, säger han samtidigt som han med grafer visade testförarna hur deras varv sett ut.

Roger Eriksson har som mästare i JTCC rätt till ett STCC-test enligt reglerna och det har han nu fått, dock utan officiell tidtagning.

– Det här är bara för att de ska få känna på bilen men det ser riktigt bra ut, säger Tommy Kristoffersson, KMS ägare.

Tony Rickardsson har haft en bra säsong i Porsche Carrera Cup och har tidigare testat för Flash Engineering. Han har sagt att det är klart vad han ska köra nästa år men inte avslöjat vad men i och med två STCC-test späds ryktena om en STCC-sits på ytterliggare. Det är ett ganska naturligt steg för en sådan namnkunnig förare som dessutom visat att han kan köra bil riktigt fort.

– Om några veckor kommer jag berätta vad jag ska göra, det blir något riktigt bra, säger Rickardsson hemlighetsfullt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!