060824_tony

Tony Rickardsson tillbaka på banan!

Tisdagen 1 augusti sa den sexfaldige världsmästaren Tony Rickardsson att han lägger av. Men det var bara Speedway han menade, nu till helgen är han med i Carrera Cup på Karlskoga motorstadion igen.

Löpsedlarna, krönikorna och hyllningarna ville inte avta. Tony Rickardsson, älskad av en hel nation, hade gjort sitt på två hjul. Speedwayhjälmen var lagd på hyllan efter en hjärnskakning han ådrog sig i GP-loppet i Köpenhamn. 

– Rent mentalt går det inte att köra speedway längre, kroppen har fått för mycket stryk. Jag är rädd för att få en hjärnskakning till, då vet jag inte hur det går, sa han på presskonferensen då.

Nu har Rickardsson laddat om. Efter ett uppehåll på tre race är han tillbaka för de sista tre i Porsche Carrera Cup som körs parallellt med STCC. Till helgen anländer han till Karlskoga för att kriga mot mästerskapsledaren Daniel Haglöf och utmanarna Fredrik Ros, Cralle Lindholm med flera. 

- Det kanske blir svårt att tro att jag kan vara med och kriga om tredjeplatsen. Jag har ju missat några tävlingar och de andra har haft mer tid att utvecklas, säger Rickardsson och fortsätter: 

- Men målet är att komma tillbaka och ligga någonstans, trea, fyra i racen, det vore riktigt roligt. 

Rickardsson ligger nu på en sjätteplats i tabellen, 45 poäng bakom tredjeplacerade Cralle Lindholm och 75 poäng upp till ledande Haglöf. Det är 120 poäng kvar att köra om och Tony avslutar säsongen med större fokus än tidigare. 

- När jag kombinerade det med speedway var det mest en rolig grej, jag satt mig i bilen och körde. Nu har man tid att gå och fundera över detaljer, testa och utvecklas fortare. 

Tony Rickardsson låg fyra innan han tog en time out också från racingen. Nu ligger han sexa men ska avancera. Återstår att se om han följer upp sina två tredjeplatser som bäst den här säsongen med nya framgångar redan på Karlskoga till helgen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!