V8 Supercars Volvo S60 Polestar Foto: Polestar

Topp tre igen för Volvo i V8 Supercars-kval

Volvo Polestar Racing är med i topp tre under V8 Supercars-kvalet som körs tillsammans med Formel 1-premiären i Melbourne i helgen. 20-åriga Scott McLaughlin var tredje snabbast i kvalet med sin Volvo S60, strax över två tiondelar från pole position som togs av Nissan-föraren Michael Caruso.

– En riktigt bra dag för oss. Jag blev trea men hade inte riktigt farten för pole. Men jag kommer att ge allt i morgon, säger McLaughlin.

Svenska stallkompisen Robert Dahlgren gjorde en stor förbättring jämfört med kvalet i premiären för två veckor sedan och var elfte snabbaste förare, drygt halvsekunden från pole position.

– Jag gillar verkligen banan och är glad över att ha förbättrat mig! Jag har mer att ge tills morgondagens tävling dock, säger Dahlgren.

Det blev tre olika biltillverkare i topp tre med Holden-föraren Shane Van Gisbergen på andra plats, medan regerande mästaren Jamie Whincup kommer att starta fyra.

Helgens första tävling börjar 11.00 lokal tid (01.00 svensk tid) i morgon.

Kvalresultat

1. Michael Caruso Nissan Altima 1:55.8313

2. Shane Van Gisbergen Holden Commodore +0.1962

3. Scott McLaughlin Volvo S60 +0.2341

4. Jamie Whincup Holden Commodore +0.2758

5. Todd Kelly Nissan Altima +0.3949

...

11. Robert Dahlgren Volvo S60 +0.5567

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!