Totalseger för Mats Myrsell i Rally-EM

Mats Myrsell från Falun fick äntligen kliva allra högst upp på prispallen i EM för historiska rallybilar.

Detta skedde i helgens tjeckiska deltävling, Rally Vltava i Klatovy, där Mats Myrsell och kartläsaren Esko Juntilla segrade totalt i sin Porsche 911. Klassen har han vunnit flera gånger och är dubbel europamästare i den. Men totalt var detta den första segern.

Rally Vltava kördes fredag 16/5 till 17/5 med 5 fartsträckor på ca sex mil på fredagen och 8 fartsträckor på elva mil på lördagen, ett mycket tufft rally med mycket olika karaktärer på vägarna, smalt och trångt genom massor av små byar, till breda riksvägar på 8 meters bredd.

Detta år var extra tufft då det regnade hela tävlingen vilket gör att greppet på asfalten är mycket olika beroende på vilken typ av asfalt det körs på.

Mats Myrsell leder nu EM totalt före Loca Da Dazante från Italien. Nästa deltävling är i Grekland, Acropolis Rallyt, om tre veckor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!