100909-toyotaavensis btcc

Toyota Avensis som du aldrig föreställt dig den

Nej, det är ingen stylad Toyota Avensis i vanlig bemärkelse. Det här handlar om brittiska BTCC-teamet GPR Motorsport och deras nya racingbil.

På klassiska Brands Hatch 9-10 oktober gör Toyota comeback i det brittiska standardvagnsmästerskapet BTCC. Dock är det inte Toyota själva som ställer upp utan i stället är det stallet GPR Motorsport och de gör det i – just det – en Toyota Avensis.

Toyota i Storbritannien har donerat en Avensis till GPR Motorsport som de sedan bygger om i sin verkstad i Buckingham. Bilderna här är endast illustrationer, men visar ändå vad vi har att vänta oss på Brands Hatch om en månad. Bakom ratten kommer ingen mindre än James Thompson att sitta, dubbel BTCC-mästare.

Denna BTCC-Avensis är en så kallad NGTC-bil, det vill säga nästa generations standardvagn (Next Generation Touring Car) som är välkommen på BTCC-banorna från och med 2011.

Blev du kanske sugen på en Avensis nu då?

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!