Toyota Corolla till BTCC

Modellen Corolla är tillbaka i saluhallarna och kommer snart även till tävlingsbanorna. Toyotan är klar för det brittiska touringmästerskapet BTCC.

Toyotas modell Corolla har gjort comeback i de Europeiska saluhallarna, till mångas förtjusning. Nu är det även klart att modellen i fråga är aktuell som tävlingsbil.

Det är Speedworks Motorsport som ska köra bilen i det brittiska touringmästerskapet BTCC. Det med uppbackning från brittiska Toyota och byter därmed namn till Team Toyota GB.

Speedworks Motorsport har kammat hem både konstruktör- och förartitlarna i privatserien i BTCC de två senaste säsongerna. Team Toyota GB kommer bara att ställa upp med en bil nästa år men tar sikte på två bilar till säsongen 2020.

Toyota har kört i BTCC tidigare och vann åren 1982, 1986 och 1987, och det just med modellen Corolla. Vinnarbilen från 1987 ser du i klippet nedan.

Hur nya Toyota Corolla ter sig på tävlingsbanan återstår att se, hur den är på vägen vet vi på Teknikens Värld redan – läs vår provkörning nummer 25/2018 som ligger ute nu. Här kan du läsa

 en snabbis från vår utsände.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!