060117_toyota_del2 Foto: Toyota

Toyota F1 anklagas för industrispionage

Tre tidigare medarbetare i Toyotas F1-stall anklagas för inustrispionage. Tyska utredare har lämnat in anmälningar till domstolen i Köln för brott mot en tysk konkurrenslag.

Tyska utredare har anmält tre tidigare Toyota-medarbetare för industrispionage i samband med Formel 1. Anklagelserna handlar om att Toyota ska ha stulit teknologi från Ferrari, gällande aerodynamik. Det meddelar domstolen i Köln.

De tre anklagade har brutit mot en tysk konkurrens lag genom att använda sig av ett analysprogram som är patenterat av Ferrari och inte utgivet till andra team. En av de tre jobbade tidigare åt Ferraristallet men bytte under våren 2002 till Toyota. Han såg då till att Toyota kunde ta del av programmet som användes under en period mellan 2002 och 2003. Ingen av de tre anklagade är idag kvar i Toyota-stallet.

Toyota Motorsport har inte kommenterat anklagelserna. Eko-domstolen i Köln kommer att ta upp fallet, inget datum är satt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!