060124_toyota_nascar Foto: Toyota

Toyota kör NASCAR 2007

Japanska biljätten Toyota tar allt mer över den amerikanska bilmarknaden. Nu ska de ta över amerikanernas största motorsport också, NASCAR. En Toyota Camry ska utmana de amerikanska vidunderbilarna.

Toyota nöjer sig inte med att ta över den amerikanska bilmarknaden. Nu ska den japanska jätten ta över amerikansk motorsportkultur också.

Toyota motorsport har bekräftat att de kommer att ställa upp i NASCAR mästerskapen 2007. Det blir första gången ett icke-amerikanskt märke tävlar i den serien i modern tid. Toyota blir det fjärde märket som tävlar aktivt i serien tillsammans med Ford, Chevrolet och Dodge.

Det har varit tal om Toyotas deltagande i NASCAR länge. 2004 började de tävla i Craftsman truck Series och för ungefär ett år sedan kom det till allmänhetens kännedom att Toyota kommer lämna Indy Racing League.

NASCAR ledningen verkar nöjda med japanernas deltagande.

- Vi välkomnar Toyota till den bästa bilracingen i världen, säger Brian France, VD för NASCAR.

- Toyotas deltagande är bra för förarna, teamen och fansen. Ännu mer spännande racing på banan och konkurrens i depån utlovas, säger France.

Om drygt ett år får vi alltså se en Toyota Camry på startlinjen i klassiska Daytona 500. Då får vi se om Toyota klarar av den tunga konkurrensen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!