091104-toyota-lämnar-f1

Toyota lämnar F1

Toyota förväntas i dag offentliggöra att de lämnar Formel 1. Beskedet kommer efter månader av spekulationer och förnekelser för Toyota.

Enligt respekterade Autosport. Kommer beslutet att ges i dag på eftermiddagen japansk tid då Toyota kommer att hålla presskonferens. Toyota har hela tiden förnekat att de ska lämna Formel 1 men enligt Autosport tog företagets ledning beslutet i går. 

 Beskedet kommer ett år efter att Honda lämnade Formel 1 och bara någon dag efter att Bridgestone gjorde klart att de drar sig ur efter 2010. 

 Toyota började i Formel 1 2002 men har trots att de haft en av de största budgetarna, om inte den största, inte tagit en enda seger på 139 Grand Prix. 

 Beskedet gynnar främst de nya ägarna av Sauber som nu kan få en plats i startfältet. 

Uppdatering

 Toyota har bekräftat avhoppet från Formel 1. Vid en presskonferens i Tokyo förklarade Toyotas vd Akio Toyoda att de inte har något annat val än att dra sig tillbaka med tanke på det ekonomiska läget. Enligt Toyoda läggs Toyotas F1-verksamhet ned helt och hållet, man kommer inte att leverera motorer till andra stall.

– Det var ett tufft beslut eftersom vi sviker förväntningarna hos fansen. Jag ber om ursäkt till våra fans från djupet av mitt hjärta. Jag tog beslutet själv, sade racingentusiasten Akio Toyoda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!