070529_nascar

Toyota nära första segern i NASCAR

Hade det inte varit för en trasig servostyrning kunde Brian Vickers ha tagit en historisk seger för Toyota i helgens NASCAR-lopp. Men styrservon slutade att fungera flera gånger och till slut orkade Vickers inte hålla sin Camry borta från betongmuren.

När detta inträffade ledde Brian Vickers och hade en god chans att vinna Toyotas första seger i mästerskapet. Men det blev en femteplats till slut vilket också är japanernas bästa resultat hittills. Casey Mears vann ett incidentfyllt Coca-Cola 600 och det var hans första seger i stora klassen på 156 starter. Jeff Gordon var en av många som kraschade men han behåller mästerskapsledningen. J-P Montoya hade också problem men fullföljde loppet för att få mer varv i kroppen. Han blev 28:a och verkade inte ta det allt för allvarligt, colombianen var lika intresserad av att höra från teamet hur det gick i Indy 500 som att köra sin egen racerbil...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet