Toyota RAV4 som rallybil

Toyota visar upp sin senaste rallybil som baseras på suven RAV4 – ska köras av Ryan Millen i Rally America.

Rallybilen som baseras på en Toyota RAV4 är till skillnad från den vanliga bilen lättad med 227 kg och har bland annat fått uppgraderad fjädring från TEIN som gjort bilen något lägre. Självklart har det även monterats störtbur, rejäla fyrpunktsbälten och regelrätta racingstolar.

Motor och växellåda är däremot original, en fyrcylindrig 2,5-litersmotor på 178 hästkrafter och 232 newtonmeter. En motor som inte säljs i Sverige men däremot i USA och då endast med en sexväxlad automatlåda. Kraften skickas till framhjulen.

RAV4:an kommer att framföras av Ryan Millen som bland annat vann förra årets Baja 1000 i en Toyota Tundra TRD Pro, samt hans kartläsare Christina Fate. Första tävlingen som är Idaho Rally går av stapeln 13-14 juni.

– Jag har kört nästan allt Toyota har att erbjuda och jag är mycket imponerad av RAV4. Jag ser fram emot att sätta den på prov under den här säsongen, säger Millen.

 

Foto: Copyright © 2013 Ryan Millen

 

Foto: Chris DeLorenzo Photography

 

Foto: Chris DeLorenzo Photography

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!