Toyota S-FR förvandlad till racerbil

Du kanske kommer ihåg den lilla, gula sportbil som Toyota visade i Tokyo för snart två månader sedan. Nu visar de upp samma bil igen, bara det att den har gjorts raceduglig.

Det rådde delade meningar om Toyota S-FR, en ny instegssportbil i konceptkläder, när den visades upp på bilsalongen i Tokyo i oktober. Den lilla, ärtiga kärran har nu genomgått en förvandling – från sportbil till racerbil.

Med hjälp från Toyota Gazoo Racing har S-FR fått alla attiraljer en bil för banan behöver. Spårvidden har breddats och ett aerodynamikpaket har monterats, sistnämnda med en tillhörande stor bakvinge för maximal downforce över bakhjulen.

Vad drivlinan består av är okänt, eventuellt är det samma maskin som i produktionsversionen av S-FR som kommer nästa år, det vill säga en turboladdad trepip på 1,2 liter med 115 hästkrafter. Förhoppningsvis är den trimmad en aning. Det kan enligt uppgift också röra sig om en uppstressad variant av Corollans 1,5-litersmaskin som kan ge uppemot 130 hästkrafter.

Låga hästkraftsantal, men ha i åtanke att bilen sannolikt väger under 980 kilo.

Sannolikt blir S-FR Racing Concept ingenting annat än en showbil som visas på Tokyosalongen i januari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!