Toyota Yaris som du aldrig sett den förut

Toyota gör comeback i WRC nästa år. Bilen som ska köra är en Yaris, och de sista förberedelserna håller på att göras. Nu får vi för första gången se bilen i sitt rätta element.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Glöm allt vad du förknippar en vanlig Toyota Yaris med. Det här är något helt annat, och jag kan nästan garantera dig att du inte sett en Yaris av nuvarande generation köra på detta viset tidigare.

Toyota och Toyota Gazoo Racing, där Tommi Mäkinen är teamchef, utvecklar en rallyversion av Yaris för World Rally Championship (WRC), och de sista testerna på bilen görs i år. Bilen ska göra sin tävlingsdebut i 2017 års WRC. I filmen ovan får vi för första gången se bilen in action.

Senast Toyota körde i rally-VM var 1999 och innan de drog sig tillbaka samma år hade de blivit världsmästare hela sju gånger. Men nästa år gör de alltså comeback.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!