060327_dtm_audi

Tre generationer Audi A4 i DTM

Audi kommer köra DTM med tre generationer av A4:n. De äldre bilarna får lägre minimivikt som handikapp mot de nyaste bilarna som bl a Mattias Ekström rattar.

När DTM rullar igång den 9 april kommer det att finna inte mindre än tre generationer av Audi A4 på startlinjen. I en av dem, svensken och en av de allra största favoriterna till seger: Mattias Ekström. 

De äldsta bilarna, från 2004 (internkod R11) rattas av Vanina Ickx och Olivier Tielemans. Det är inte så illa som det kan låta att köra gamla bilar, för 2004 års bilar får vara hela femtio kilo lättare än de allra modernaste. De två nya Auditeamen, Phoenix och Rosberg, kommer att köra 2005 års versioner (R12) och de tillåts vara tio kilo lättare. Egentligen är det ingen större skillnad på 05 mot 06, som Mattias och hans teamkompisar i Audi Sport Team Abt Sportsline kör. Regelverket förbjuder alla större förändringar och enligt tekniske chefen Wolfgang Appel är det med nöd och näppe de kan kompensera de extra tio kilona jämfört med 05-bilarna. Bilarna betecknas internt inte som en helt ny bil och har därför kodnamnet R12+.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!