Foto: Daniel Kalisz/Volvo Polestar Racing

Trevande start för Volvo i V8 Supercars 2015

Volvo Polestar Racing fick en trevande start när V8 Supercars 2015-säsongen tjuvstartade med det årliga "supertestet" på Sydney Motorsport Park.

Teamets försteförare Scott McLaughlin låg längre ned i ordningen under de första testpassen, men klättrade till femte plats i det avslutande shootout-passet där samtliga förare i mästerskapet får ett varv att sätta en varvtid i en kvalsimulering. Trots det var 21-åringen positiv inför den kommande säsongen.

– Vi har haft två bra testdagar. Jag är säker på att vi har en stark bil även i år och att vi kommer vara att räkna med i mästerskapsfighten. Teamet har gjort ett fantastiskt jobb med att ta oss till positionen där vi är inför Clipsal 500. Förhoppningsvis kan vi toppa det med att ta en seger istället för andraplats i år, säger McLaughlin.

Snabbast av alla i det avslutande testpasset var Chaz Mostert i den nya Ford Falcon FG X-modellen inför vad som blir Fords sista säsong i mästerskapet innan tillverkaren lämnar V8 Supercars inför 2016.

Svensken Robert Dahlgren, som tävlade i V8 Supercars förra året, har lämnat Australien och flyttat till Sverige igen. Ersätter honom i årets säsong för Volvo är australiern David Wall som satte 15:e snabbaste tid som bäst under testpassen.

V8 Supercars börjar om tre veckor med Clispal 500-tävlingen i Adelaide.

Shootout – Topp 5

1 Chaz Mostert Ford Falcon FGX 1:30.6583

2 Shane Van Gisbergen Holden Commodore +0.0087

3 James Courtney Holden Commodore +0.0289

4 Mark Winterbottom Ford Falcon FGX +0.0562

5 Scott McLaughlin Volvo S60 +0.2000

21 David Wall Volvo S60 +2.6969

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!