Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

Triss i bucklor för Linus Lundqvist i Formel 3

Två, trea och etta. Det blev Linus Lundqvists toppresultat under helgens deltävlingar i det brittiska Formel 3-mästerskapet i helgen. Nu leder han i sammandraget.

Tre bucklor fick Tyresö-föraren Linus Lundqvist med sig från helgens deltävlingar i Rockingham i det brittiska Formel 3-mästerskapet.

Tvåa, trea och etta blev placeringarna. I och med det tar han ledningen i det prestigefyllda mästerskapet som tidigare vunnits av tunga namn som Jackie Stewart, Ayrton Senna och Daniel Ricciardo samt svenskarna Gunnar Nilsson och Stefan Johansson.

Redan i påskas på Oulton Park klev Linus upp på pallen då han vann öppningsloppet för säsongen. Helgen i Rockingham var den andra av totalt åtta för mästerskapet.

Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

– Jag är otroligt stolt över den här segern, det är ett av de tuffaste racen jag har kört. Rockingham är den bredaste banan på kalendern, så det är inte lätt att försvara sig, säger Linus Lundqvist.

Nästa tre deltävlingar körs på Snetterton 26-27 maj.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!