Tungt kval för Rickard Rydell i VM-premiären

Rickard Rydell och svenska Honda-teamet Nika Racing hade ett tungt kval i WTCC-premiären på Argentinska banan Termas de Río Hondo och kommer att starta långt bak i fältet.

Rydell satte 16:e snabbaste tid i första kvalpasset Q1, ungefär två sekunder från snabbaste tid och var inte nöjd med balansen i bilen.

– Jag var elva efter första körningen men fick inte till det i andra och blev 16:e. Det är svårt när vi inte testat mer före säsongen – vi ligger ett steg efter hela tiden. De första racen blir lite av test för oss för att komma ikapp, säger Rydell.

Snabbast var regerande mästaren och Citroën-föraren José María López som tog pole position med över 1.2 sekunder framför stallkollegorna Yvan Muller och Sébastien Loeb.

Snabbaste Honda-förare var Tiago Monteiro på femte plats. Helgens första tävling börjar 19:15 svensk tid i dag (söndag).

Resultat – Topp 5

1 José María López Citroën C-Elysée 1:45.461

2 Yvan Muller Citroën C-Elysée +1.240

3 Sébastien Loeb Citroën C-Elysée +1.600

4 Ma Qing Hua Citroën C-Elysée +1.742

5 Tiago Monteiro Honda Civic +2.172

16 Rickard Rydell Honda Civic

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!