Tungt straff för Johan Kristoffersson

Det har gått fantastiskt bra för Auditeamet, och därmed Johan Kristoffersson, i Superstars-serien. Nu straffar det sig rejält.

Efter dubbelsegrar både på Imola (Johan) och Donington Park (Gianni Morbidelli) har nu seriens arrangörer bestämt att Audibilarna ska belastas med 100 kilo extra och få en restriktor som stryper lufttillförseln till motorn. 

Radikalt minst sagt. Det här kommer förstås att göra att Audibilarna går långsammare och konkurrenterna kan hänga på bättre, allt för att få mästerskapet jämnare. 

Och det blir inte lättare för Johan och co då konkurrenterna samtidigt blir lättare. BMW tappar 20 kilo, Mercedes 15 och Maserati tio. Maserati får dessutom ta bort sin restriktor för lufttillförsel. 

Serien fortsätter den 3 juli på Mugello i Italien och arrangörerna har flaggat för fler förändringar om det inte blir jämnare. – Det här kommer som en nyhet för mig, säger en förvånad Johan Kristoffersson, men vi får väl se vad det innebär i praktiken. Men det låter mycket med 100 kilo och en restriktor…

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!