100205 stcc

Tunnare topp i STCC

Två av toppförarna i STCC lämnar serien inför årets säsong. Bara att hoppas att det fylls på från annat håll.

Först och främst är det Robin Rudholm som inte får ihop det med West Coast Racing för ytterligare en säsong i BMW 320 Si.

Boråsföraren väljer istället att gå till Carrera Cup där han kommer att köra för toppteamet Xlander. Om teamets fjolårsförare Jocke Mangs stannar kvar är inte klart.

Den andre som lämnar STCC är Hondaföraren Thomas Engström som återgår till sina rötter i Camaro Cup där han är femfaldig mästare. 

Camaro Cup kommer med en helt ny bil til årets säsong så lite av en nytändning blir det i alla fall. Engströms målsättning är att komma tillbaka till STCC, med Honda, 2011. Hans Accordbilar är ute till försäljning.

Samtidigt går ryktena om att Mattias Ekström försöker få inhop en STCC-satsning tillsamans med kompisen Tobias Johansson i Brovallen Motorsport. Tobias tappade nyligen VW-kontraktet till KMS och blir det något ryktas det om Seatbilar.

Bland de förare som nämts finns Rickard Rydell och Edward Sandström.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer