Kevin Hansen

Två svenska segrar i rallycross-VM

Sverige saknar alltjämt en segrare i VM i rallycross i den stora klassen Supercars. Vid den finska deltävlingen i Kouvola segrade amerikanen Tanner Foust i en Volkswagen Polo. Men i de mindre klasserna var det blågult i topp.

Bakom Tanner Foust hade de två Ford-förarna från Olsbergs MSE en hård fight. Den slutade med en andraplats för Andreas Bakkerud före Reinis Nittis.

Anton Marklund var den snabbaste föraren efter två omgångar och lyckades ta sin Volkswagen Polo till final. Där slutade han femma och det är samma totalplacering han har som bäste svensk.

Timmy Hansen tog sig till semifinal trots att han rullade sin Peugeot 208 i den tredje kvalrundan. I sin semifinal slutade dock Timmy Hansen fyra och därmed var han utslagen.

Det blev dock en Hansen i topp i Supercar Lites där lillebror Kevin Hansen tog segern i sin första tävling i VM. Han har inte fått lov att köra VM tidigare då han inte fyllt sexton år.

Kevin Eriksson slutade fyra i klassen före Alexander Westlund och Sandra Hultgren. Kevin Eriksson toppar i sammandraget.

Det blev svensk seger även i Touringcar-klassen där Daniel Lundh segrade i sin Volvo C30 och han leder klassen komfortabelt totalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!