061201_lövis

Ung finska i samarbete med Stefan Johansson

Det unga finländska racinglöftet Emma Kimiläinen (17 år) inleder ett samarbete med Stefan ”Lill Lövis” Johansson. Kimiläinen, vars namn nu förkortas till Emma Kimi, har undertecknat ett avtal med Sports Telecom, vars huvudägare är Stefan Johansson. Emma Kimiläinen kör Radical 2007 i Sverige.

- Vi har tittat på olika alternativ, men Stefan Johansson känns som rätt val. Han har ett väldigt brett kontaktnät i såväl den europeiska som i den amerikanska racingvärlden. I framtiden vill jag i främsta hand köra i Europa, men även USA intresserar, säger Emma.

Stefan Johansson fick i somras höra om den unga finländska tjejen som tagit racingbanorna med storm i Formel Ford.

– Den överlägset mest populära racingföraren i Indy Racing League är Danica Patrick. Hon banar naturligtvis väg även för andra tjejer. Men med endast popularitet kommer man inte långt i racingvärlden. Emma har med stor framgång tävlat i Formel Ford, en klass som ofta anses vara en bra plantskola. Även Patrick var framgångsrik i Formel Ford. Så det finns en del likheter, säger Johansson.

Emma Kimiläinen tävlar säsongen 2007 för JFG Motorsport i Radicalserien i Sverige.

– Emma går i gymnasiet och det är viktigt att hon kan avsluta sina studier. Radical är en snabb klass som är bra att köra i innan man tar steget upp i de större formelklasserna. Emma är ung, så hon behöver inte rusa iväg ut i Europa ännu. Det är viktigt att göra hemläxan bra innan man tar nästa steg, konstaterar Johansson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!