090225-usf1-presenterat

USF1 presenterat och ska köra 2010

Det helt nya Formel 1-teamet USF1 presenterade sig i går på amerikanska motorsportkanalen Speed men hade egentligen inte så mycket att säga förutom att de planerar att köra 2010.

Det var ganska lösa boliner när Peter Windsor och Ken Andersson presenterade sitt Formel 1-projekt. Inga lokaler finns (möten ska hållas på Starbucks!), ingen motorleverantör är klar och inga förare heller. Det enda de egentligen berättade var att de lyckats sälja aktier i teamet och på så sätt fått in medel att dra igång det hela. Vem som köpt dessa meddelades inte heller.

USF1 ska höra av sig till samtliga aktuella motorleverantörer och meddela att de existerar. Att de ska ha sin bas i USA är klart, Charlotte i södern har nämnts. Teamet menar att “all modern Formel 1-teknik ändå tillverkas i USA (!?) och att mindre än hälften av loppen 2010 kommer att köras i Europa” så de kan lika gärna vara i USA.

På förarsidan nämns Marco Andretti, Scott Speed och på önskelistan står Danica Patrick men hon har inte visat någon stormande entusiasm även om hon erkänner att hon är smickrad att nämnas i Formel 1-sammanhang.

USF1 menar att de kommer in i sporten i rätt tid, tack vara den ekonomiska krisen som nu bantar kostnaderna rejält i Formel 1 och gör det möjligt att vara med för en rimlig kostnad.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!