Så här kan nya F1-bilen se ut enligt det reglemente som skulle ha tagits i bruk i år men som har skjutits på framtiden. Foto: Formula One

Vad är nytt på årets Formel 1-bil?

Nya reglementet flyttades, på grund av coronapandemin, fram ett år. 2021 bjuder därför inte på så stora förändringar, men en del är ändå nytt.

I oktober 2019 presenterades nya F1-reglementet som var tänkt att införas 2021, alltså i år. Bilden ovan visar hur de nya F1-bilarna skulle kunna se ut med förändringarna.
Men i mars 2020 kom beskedet: på grund av coronapandemin och dess påverkan på Formel 1-säsongen bestämde man sig för att skjuta fram införandet av nya reglementet med ett år.

Betyder det att årets bilar är oförändrade och identiska med fjolårets bilar? Nej, teamen kommer att justera och förändra en hel del detaljer trots att det tekniska reglementet är fruset.

Men vilka förändringar kan vi då förvänta oss på årets F1-bilar? Janne Blomqvist och Scott Mitchell går på PolePosition igenom vad som är möjligt för teamen i år. Klicka här för att läsa deras genomgång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!