060220_audi_dtmtjej Foto: Audi

Vanina Ickx blir första kvinna i DTM sen 1995

Mattias Ekström får en kvinnlig märkeskamrat i årets DTM-säsong. Audi Motorsport har skrivit kontrakt med Vanina Ickx, dotter till legenden Jacky Ickx. Hon blir första kvinna i DTM sen 1995.

Audi Motorsport har skrivit kontrakt med förre F1-föraren och sexfaldige Le Mans vinnaren Jacky Ickxs dotter Vinina Ickx. För första gången sen 1995 kommer en kvinna att köra i DTM, senast hette hon Ellen Lohr och körde för Mercedes och hon vann ett lopp under sin DTM-karriär.

Belgiskan Vanina Ickx är en riktig fartdåre som började tävla som 21-åring. Hon har bl a en klass-seger i 24-timmars på Spa-Francorchamps och pallplats i hela racet. Utanför motorsport har hon bl a hastighetsrekordet i backhoppning på 136 km/h. 

Tillsammans med Ickx kommer ett nytt Audi team till DTM-serien vars teamchef heter Dr Collin Kolles, Managing Dircetor för F1-teamet Midland. Teamet kommer köra med två Audi A4 DTM från 2004 och styrs alltså av Vanina Ickx.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!