Världens galnaste motorcykelhopp!

Skulle du kunna tänka dig göra en trippel backflip på en motorcykel 25 meter upp i luften? Inte vi heller, men det kunde australiensaren Josh Sheehan.

Spana in filmen ovan, här snackar vi våghals. På Pastranaland (ja visst, Travis Pastranas ”lekland”) i Maryland, USA, slog australiensaren Josh Sheehan till med ett hopp som kallas för det största tricket i actionsportens historia och som sägs placera honom bredvid legendaren 

Evel Knievel i historie- och rekordböckerna.

Efter mer än ett års planering var det så dags i förrgår, den 28 april 2015. I nästan 100 km/h tog Josh Sheehan sats och körde upp på den nästan vertikala rampen (81 graders vinkel), hoppade 25 meter upp i luften samtidigt som han gjorde tre baklängesvolter (trippel backflip) för att sedan landa på motstående ramp, och det snyggt dessutom.

Det är första gången någon sätter en trippel backflip på en motorcykel.

Snacka om att det finns människor som gärna utmanar ödet, samtidigt som de vill underhålla oss andra. Hatten av för den spektakulära underhållningen!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!