Foto: Jakob Ebrey

Världsmästare till BTCC med BMW

Trefaldiga världsmästaren i standardvagnsracing Andy Priaulx gör comeback i BTCC 2015 där han kommer att tävla för BMW-teamet West Surrey Racing.

– BTCC är ett av de starkaste standardvagns-mästerskapen i Europa och jag har oavslutade ärenden där, säger Priaulx.

Priaulx började sin racingkarriär i BTCC 2001 och gick sedan till WTCC med BMW 2005 där han tog tre raka VM-titlar. Sedan dess har britten kört DTM och senast sportvagnar i European Le Mans Series med BMW.

– Jag är riktigt laddad inför 2015. Att ha möjligheten att tävla i England igen och samtidigt tävla och testa i USA och Europa med BMW:s GT-program, det kommer att bli riktigt kul, säger Priaulx.

I BTCC kommer Priaulx att köra en BMW 125i, samma bil som Colin Turkington tog BTCC 2014-titeln med. Sam Tordoff är den hittills enda teamkamraten som är bekräftad i West Surrey Racing med Priaulx, medan det fortfarande är oklart om Turkington kommer att fortsätta i teamets tredje BMW.

Foto: Jakob Ebrey
Foto: Jakob Ebrey

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!