110621-drifting-rekord

Världsrekord i drifting med Mercedes C 63 AMG

Ingen annan i hela världen har driftat så långt med en bil som föraren Mauro Calo, i varje fall inte under kontrollerade omständigheter.

Man får gissa att Mauro Calo kopplat ur sin antispinn när han ”börnade” runt banan framför kontrollanterna från rekordhållarinstitutet Guinness. Rekordet skedde inför hänförda fans på Mercedes-Benz World i Weybridge Surrey. Efter åtta varv var det slut med det roliga och världsrekordet var spikat.

 Bilen var en standardutrustad C 63 AMG och Mauro hann sladda 2 308 meter runt, runt, runt den ovala banan innan däcken gav upp. Det är 394 meter längre än förra gången någon gav sig an på att sätta rekord i att sladda. Då hette föraren Vaughan Gittin Junior och året var 2009. Sladdfantaster känner honom annars som 2010 års världsmästare i Formula Drift. 

 Mannen som bräckte Gittins rekord, Mauro Calo, är förare hos Mercedes-Benz och är den som fick infallet att bräcka det tidigare rekordet. Tidigare har han bland annat hjälpt till att utveckla Mercedes-McLaren SLR. Till vardags brukar han skrämma livet ur besökare till Mercedes-Benz World när han visar upp hur fort han kan köra. På Mercedes blev man glada att han äntligen frågade om han fick slå rekordet:

 – När Mauro kom med förslaget om att få slå rekordförsöket runt banan på Mercedes-Benz World blev vi glada att kunna stödja honom. Han har varit en värdefull medarbetare i förarlaget i flera år och är en respekterad förare i branschen, så det var ingen tvekan att han skulle klara det här, säger en lyrisk Andrew Mallery, reklamchef på brittiska Mercedes enligt Auto Evolution.

 Det gastkramande världsrekordet kan du ta en kik på i klippet här nere.

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!