110522-spaniens gp vettel

Vettel vann i Spanien – fjärde vinsten för säsongen

Vettel tog i dag i Spaniens GP sin fjärde seger för året. Mer imponerande är det om man betänker att endast fem Grand Prix körts hittills. Tvåa blev Hamilton, bara en hårsmån bakom Vettel. Men Hamilton kan bli av med sin andraplats...

Red Bulls Mark Webber startade i pole position men kom igång segt och blev genast omkörd av stallkamrat Sebastian Vettel och en fjärdestartande Fernando Alonso som i sin Ferrari var först in i första kurvan. Detta till publikens jubel då det var hemmabana för Alonso.

Trots Alonsos fina start slutade han bara femma. I stället var det Vettel som drog det längsta strået och korsade mållinjen först. Men marginalen till tvåan, Lewis Hamilton i McLaren, var futtiga sex tiondels sekund, mycket tack vare att Vettel slog av på takten sista varvet. 35 sekunder bakom duon kom Hamiltons stallkamrat Jenson Buttom som trea.

Webber blev fyra, därefter Alonso, Schumacher, Rosberg och Heidfeld i nämnd ordning.

Men... nämnda ordning är inte huggen i sten. Tvåan, trean och fyran, det vill säga Hamilton, Button och Webber misstänks ha kört för snabbt på banan under gulflagg. Just nu undersöker tävlingsledningen saken och om de finner att någon av dem skyldiga är det troliga att de drabbas av tidstillägg. Därmed kan resultatlistan skrivas om, så vi får invänta slutgiltiga besked senare.

Kristallklart är i alla fall att Sebastian Vettel vann Spaniens GP utanför Barcelona och därmed drygar ut sin ledning i totala VM-tabellen.

Uppdatering

Enligt uppgifter ska FIA ha nöjt sig med en tillsägelse till ovan nämnda förare. Därmed förändras inte resultatlistan efter målgång.

Fullständiga resultatlistor kommer upp senare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!