060905_alonso

"Vi vill bara slå Ferrari"

VM-ledande Fernando Alonso är laddad för helgens lopp på anrika Monza. Han sa i går att det enda som spelar roll är att slå Ferrari och Michael Schumacher.

Monza är en mycket anrik bana. Byggnadsåret 1922 gör den till den tredje äldsta banan i världen, bara brittiska Brooklands (1907) och amerikanska Indianapolis (1909) är äldre. Ingen bana haft så många Formel 1-lopp som Monza. Italiens GP har funnits med i kalendern samtliga 56 VM-säsonger och av de 55 Italienska GP som körts har Monza stått som värd för 54, årets lopp blir det 55:e. 

16 gånger har Ferrari vunnit och låtit pokalen kvar i Italien så det är ett race som betyder väldigt mycket för Italienarna och Ferrari. Michael Schumacher och Ferrari, som dessutom jagar VM-ledning, kommer självklart göra allt för att ta hem segern i år men det ska Fernando Alonso och Renault sätta stopp för.

– Det finns bara ett enda mål och det är att komma före Ferrari, säger Alonso. De har varit ganska dominanta i de senare loppen så att slå Ferrari innebär att vinna loppet. Det ska bli väldigt skönt att få vinna igen.

Alonso är också mycket nöjd med sitt stall efter Turkiets GP där han kom en tiondel före Michael Schumacher i mål.

- De gjorde ett fantastiskt jobb och tillsammans såg vi till att komma före Schumacher i mål vilket kommer att bli väldigt avgörande för mästerskapet, säger Alonso. Vi har haft en konstig sommar med dämparproblem och lite dåliga resultat så det kändes riktigt bra för alla att få vara på pallen igen.

Alonso har dessutom personlig vendetta att utkräva på banan Monza. Förra året blev han ”bara” tvåa efter McLarens Juan Pablo Montoya som tyvärr inte kommer att försvara sin titel i år då McLaren sedan en tid tillbaka ersatt honom med Pedro de la Rosa.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!