Victor Bouveng Scirocco R-Cup Foto: Mattias Persson och Volkswagen

Victor Bouveng på pallplats i Scirocco R-Cup

Det var inte bara Mattias Ekström som tog sig upp på prispallen på Hockenheim i helgen. Även Victor Bouveng lyckades med den bedriften.

Victor Bouveng tävlar i Scirocco R-Cup för andra året och nu har han fått upp farten rejält. På Hockenheim blev Knivsta-föraren tvåa och trea i de båda heaten. Mikaela Åhlin-Kottulinsky svarade även hon för en gedigen insats och blev femma respektive nia. För debutanten i serien, Simon Larsson, gick det inte lika bra. Två gånger 21:a av 24 startande.

Även andra deltävlingen i EM för Formel 3 avgjordes på Hockenheim men det går fortsatt tungt för en av seriens stora favoriter, Felix Rosenqvist. Han blev femma och sjua i de två tävlingar han kom i mål. I den tredje var han uppe på prispallen när motorn gick sönder. Rosenqvist ligger tia totalt i mästerskapet.

Bättre går det för "svensken" Tom Blomqvist som körde in på placeringarna fyra och fem men tvingades bryta helgens tredje heat.

John Bryant-Meisner hade ingen av sina bättre helger med placeringarna 13, 19 och 20. Esteban Ocon leder EM före Antonio Fuoco. Tom Blomqvist ligger trea.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!