Foto: Jan Brucke

Victor Bouveng totalsegrare i VLN-mästerskapet

Att det gått bra för Victor Bouveng i den tyska långloppserien VLN under året har vi berättat förr. Men att han vunnit totalt visste han inte ens själv!

Victor har under hela året tävlat för Walkenhorst Motorsport i VLN, då i den mest prestigefyllda klassen SP9 (aka GT3-bilar). Teamet blev tvåa i mästerskapet med deras BMW M6 och Victor var säker på att han själv därmed skulle bli delad tvåa i det individuella mästerskapet.

Men när allt räknats samman visade det sig att Victor Bouveng, 20 år och debutant i VLN stod som mästare. Bland de förare han därmed slagit finns nykorade DTM-mästaren Marco Wittman, Tom Blomqvist och Jörg Müller.

Att Victor segrade berodde på att hans teamkamrater inte var med i hela serien utan skiftade arbetsplatser under säsong. Detta är Victors största framgång hittills och är ytterligare ett steg mot det stora målet, en fast plats i DTM-serien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!