080714-ekström-zanvoort

Viktig seger för Mattias Ekström

Mattias Ekström tog sin andra seger för säsongen när den sjätte deltävlingen i DTM avgjordes i holländska Zanvoort. Audi dominerade stort genom att ta första till och med fjärde plats.

Dagen innan sin 30-årsdag firade Mattias Ekström genom att ta hem sin andra seger i DTM-serien. Mattias fick en bra start i dubbel bemärkelse. Han lyckades knipa pole position och därifrån fick han även en bra start genom att vara först i väg från startgriden. Därefter gjorde han det enkelt för sig och behöll ledningen genom hela loppet och gick i mål 0,27 sekunder före sin stallkamrat Timo Scheider.

– Det där var fantastiskt! Detta var min tredje seger på den här banan och ett viktigt race för oss att vinna. Det känns väldigt bra att ligga högt upp i mästerskapet halvvägs genom mästerskapet. Min andraplats i sammandraget gör mig väldigt motiverad och jag ser verkligen fram emot nästa tävling, sade en väldigt glad Mattias Ekström efter tävlingen.

Segern i Zanvort innebär att Mattias klättrar upp till en andraplats i mästerskapet, endast fem poäng efter Scheider. I Zanvoort kompletterades podiet av ytterligare en Audi-förare. Den åttafaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen fick kliva upp på prispallen för tredje gången den här säsongen. Slutligen fullständigades Audikvartetten av Martin Tomczyk på fjärdeplatsen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!