090429 f1 mclaren Foto: HOCH ZWEI / Juergen Tap

Villkorlig dom för McLaren

Avstängning i tre Grand Prix-lopp blev resultatet av dagens rättegång i Paris. Ett straff som bara träder i kraft om nya avslöjanden kommer fram.

I dag har det Internationella bilsportsförbundet haft händelserna under Australiens Grand Prix den 29 mars i fokus. McLaren-stallet anklagas för att ha misslett domarna i situationen kring en omkörning när säkerhetsbilen var på banan.

McLaren tilldelas ett straff på tre lopps avstängning, med bara om det dyker upp nya avslöjanden i ämnet eller om stallet agerar på liknande sätt igen.

Juryns till synes milda beslut bottnar i McLarens tillmötesgående och öppenhet under undersökningen. Stallchefen Martin Whitmarsh har också understrukit att det nu inom stallet skett en attitydförändring.

Situationen hos McLaren är minst sagt rörig i år. I samband med händelserna i Australien fick sportchefen Dave Ryan sparken och strax efter det lämnade även gamle stallchefen Ron Dennis fältet. Resultatmässigt har inte stallet nått ända fram och ligger på fjärde plats i konstruktörsmästarskapet. 

Naturligtvis har detta resulterat i flera rykten, allt från att försteföraren, den regerande världsmästaren Lewis Hamilton, vill flytta från stallet till att motorleveratören Mercedes har fått nog och vill lämna Formel 1.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!