SRT Viper GTR-S Foto: ©2012 Richard Prince .richard@rprincephoto.com .6

Viper återvänder till Le Mans 24-timmars

För 13 år sedan dominerade Chrysler Viper GTR-S sin klass på Le Mans. Nu är GTR-S tillbaka, giftigare än någonsin.

Redan i somras berättade vi om SRT Vipers nya sportigare syskon GTS-R, bilen SRT Motorsports ska återvända med till den amerikanska Le Mans-serien, också kallad ALMS. Debuten kommer dock inte ske på hemmaplan utan på betydligt mer legendarisk mark. Under helgen 22-23 juni går det klassiska Le Mans 24-timmars av stapeln och i startfältet finns inte mindre än två identiska SRT GTS-R.

Teamet ställer upp i LM GTE Pro-klassen och bakom ratten hittar vi bland annat belgaren Marc Goosens i bil nummer 93 och tysken Dominik Farnbacher i bil nummer 94. I klassen kommer de att möta stenhård konkurrens från fabriksteamen Aston Martin och Corvette Racing som tidigare har rönt stora framgångar på Le Mans.

Dock blir det inte första gången som Viper gör entré på den franska banan. Under åren 1998 till 2000 dominerade Viper Team Oreca GT2/GTS-klassen genom att ta första och andra placering med sina Chrysler Viper GTS-R. 

– Historiskt sett har Viper GTS-R haft stor framgång på Le Mans, så vi kunde inte vara mer glada och stolta över att anta utmaningen att återvända till Frankrike och fortsätta skriva nästa kapitel i historien om Viper-racing på en sådan historisk plats, säger Ralph Gilles, chef på Street and Racing Technology (SRT).

Nu är det ”bara” 138 dagar kvar tills årets lopp drar igång. Övertecknad längtar redan.

Läs mer om nya Viper här (bilder, fakta etc).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!