Viper GTS-R – tävlingsversionen på ingång

Vi har redan sett de tuffa linjerna hos nya generationen av ”vanliga” Viper. Nu är det snart dags för tävlingsversionen GTS-R att göra sitt intåg.

Den som har väntat på att få se nya generationen Viper i tävlingsversion ska inte behöva vänta länge till. Vanliga gatuversionen av Viper presenterades ju i april i år, och nu är det dags för GTS-R, som tävlingsvarianten heter, att göra premiär.

Serien som Viper GTS-R kommer att köra i heter ALMS, en förkortning för American Le Mans Series, och i den klass bilen kommer att tävla i (produktionsbaserad GT) står bilar som BMW M3 GT, Chevrolet Corvette C6.R och Porsche 911 GT3 RSR för motståndet. Förare i Viper-teamet kommer att vara tysken Dominik Farnbacher, belgaren Marc Gossens och kanadensaren Kuno Wittmer.

Första tävlingen för Viper GRS-R blir i Ohio den fjärde augusti. Är du sugen att se bilen i aktion redan nu, kika på filmen nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!