Vitaly Petrov Foto: Mercedes

Vitaly Petrov testar DTM för Mercedes

Mattias Ekström kan komma att få motstånd från ytterligare en tidigare Formel 1-förare i årets DTM-mästerskap i form av Vitaly Petrov.

29-åringen, som var den första ryska F1-föraren, testar för Mercedes på Portimao i dag och blir den första ryska föraren att testa en DTM-bil.

– Jag är mycket glad och tacksam till Mercedes för att de bjöd in mig att testa en av deras DTM-bilar. Testet är en fantastisk möjlighet för mig att komma tillbaks bakom ratten på en riktig racingbil, säger Petrov.

Ryssen fick en första smak av det tyska mästerskapet förra året under DTM-tävlingen i Moskva där han skjutsade gäster i Mercedes ”race-taxi”.

– Jag fick mitt första intryck av DTM förra året i Moskva. Jag har aldrig kört en liknande bil tidigare och demonstrationsvarven var fantastiskt roliga att köra. Jag var speciellt imponerad över väghållningen, säger Petrov.

Mercedes Motorsport-chefen Toto Wolff förklarar att den ökande populariteten av DTM i Ryssland och vikten av den ryska marknaden för Mercedes är en stor del i att Petrov bjöds in till testet.

– Ryssland är en mycket viktig marknad för DTM och Mercedes. Intresset bland ryska fans har växt anmärkningsvärt mycket efter DTM-debuten i Moskva förra året, säger Wolff.

Mercedes har hittills bara bekräftat Gary Paffett och Paul Di Resta som förare till årets mästerskap.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!