Foto: Worldwide Copyright: IMG

VM i rallycross till DTM-premiären

VM i rallycross kommer att tävla tillsammans med DTM under premiärhelgen på Hockenheim den 1-3 maj. Det innebär att Mattias Ekström kommer att dubblera och köra i båda klasserna under samma helg.

Ekström har tidigare bekräftat att han överväger att köra full säsong i rallycross-VM med sitt eget team EKS jämsides sitt DTM-program med Audi.

– Det är en bra fråga om jag ska köra (hela rallycross-säsongen), men jag vet inte än. Jag har inte slutfört allt ännu och det tar lite tid att lösa alla detaljer, så ni kommer att få reda på mer om två eller tre månader, säger Ekström.

En ny rallycross-bana med asfalt, grus och hopp kommer att byggas på innerplan av Hockenheim-banan inför premiären av de båda mästerskapen.

– Allt vi gör är för fansens bästa då vi vill ge dem en unik upplevelse på banan. Med det i åtanke passar rallycross-VM perfekt med de högteknologiska bilarna i DTM och de häftiga rallycross-bilarna som representerar två olika och fascinerande motorsportgrenar. Jag är övertygad om att racingfansen kommer att älska den här kombinationen, säger Hans-Werner Aufrecht, styrelseordförande för DTM-organisationen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!