091127-volkswagen f1

Volkswagen in i Formel 1

Det har spekulerats massor av gånger att Volkswagen ska ge sig in i Formel 1 och nu verkar det bli allvar. Säsongen 2012 står troligen Volkswagen på gridden i Formel 1 som motorleverantör.

Volkswagen är nu seriöst intresserade av att bli involverade i Formel 1. Det säger motorsportchefen Hans-Joachim Stuck. De vill kunna leverera motorer till flera team och Stuck vill ha fler än 26 bilar på gridden, gärna 30.

Att de skulle starta ett helt eget team eller liera sig med något befintligt är dock inte aktuellt.

Volkswagengruppen har med sina olika bilmärken firat stora framgångar inom motorsporten, man kan egentligen säga att de vunnit allt de försökt sig på. Audi i Le Mans och DTM, Volkswagen i Dakarrallyt samt i Formel 3, i år vanns brittiska och tyska mästerskapet med VW-motorer, plus förstås Macaus GP. Kenneth Eriksson blev rallyvärldsmästare i Grupp A på 80-talet. Seat har vunnit WTCC de två senaste åren. Skoda vann i vad som då hette F2 i rally-VM.

Det är egentligen så att det bara är Formel 1 kvar att erövra.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!