091012-volkswagen f1

Volkswagen snackar Formel 1

Det är knappast första gången det inom Volkswagens väggar snackas om att ge sig in i Formel 1-cirkusen. Nu har snacket återigen tagit fart enligt ett officiellt uttalande av en Audi-chef.

VW-gruppen finns redan representerat i motorsportvärlden, bland annat i DTM, WTCC, Super 2000, LMP1 (Le Mans) och Paris-Dakar, bara för att nämna några klasser.

Men den stora bilkoncernen finns inte representerat i motorsportens kungaklass – Formel 1. Tittar man tillbaka i tiden har dock Auto Union (ej under VW:s vingar) varit representerat i föregångaren till Formel 1, då i form av Grand Prix-bilen Type C. Detta var på 1930-talet.

Häromdagen uttalade sig Audi Singapores chef, Reinhold Carl, om ett eventuellt deltagande i Formel 1 från Volkswagens sida.

– I dag kostar det hundratals miljoner euro att ställa upp i Formel 1. Om kostnaderna sänks blir det mer hanterbart. Det kan då bli under varumärket Porsche, men även Audi eller Volkswagen är tänkbart, berättade han för reportrar under Changi Exhibition Centre.

Samtidigt poängterade han att när bilmärken som Jaguar, Honda och BMW har eller ska dra sig ur klassen, med rykten om att Toyota och Renault kanske gör det samma, så är vinsterna med ett deltagande väldigt små.

Vad tror du? Kommer vi att få se en bil från Volkswagen-gruppen i Formel 1-sammanhang? Visst vore det fränt med en Bugatti på banan…

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!