Volkswagen Polo R WRC

Volkswagen testar nya WRC-bilen

Volkswagen ska inte köra full säsong i WRC förrän 2013 men testerna med nya Polo R WRC är redan i full gång. Här lite läckra bilder, funna på YouTube.

Testandet har visserligen försiggått en tid men då har det skett med Skoda Fabia S2000 i lätt modifierat utförande. Nu har den första riktiga prototypen av Volkswagen Polo R WRC testats på allvar och det skedde med veteranen Carlos Sainz bakom ratten.

 Vilka som ska köra Volkswagen 2013 är inte klart men Volkswagen har testat ett antal juniorer även om det sagts att drömteamet skulle vara Sébastien Loeb och Petter Solberg. Den förstnämnde förefaller dock vara på väg att lägga ner sin rallyverksamhet för att i stället bygga upp ett sportvagnsteam för Le Mans.

 Inga svenskar har, för tillfället, nämnts i diskussionerna när det gäller Volkswagen. Men man vet aldrig vad som sker bakom kulisserna i motorsportvärlden.

 Se så... skruva nu upp ljudet och klicka på play nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!