Foto: Daniel Kalisz/Volvo Polestar Racing

Volvo kommer ”alltid vara involverade i racing”

Ett tidigare uttalande från Volvos marknadschef Alain Visser, att motorsport inte stämmer överens med deras varumärke, skapade kontroverser och satte tvivel på märkets STCC- och V8 Supercars-program. Nu verkar Volvos position på ämnet ha ändrats.

Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management på Volvo Cars, sa i en intervju med Car And Driver att:

”…Volvo, antingen via företagets direkta inblandning eller genom samarbetspartners, kommer alltid att vara involverade i racing.”

Kerssemakers sa även att beslut inte har tagits ännu om framtiden för Volvo Polestar Racings satsningar i STCC och V8 Supercars efter att kontrakten går ut för de båda mästerskapen, 2015 och 2016 respektive.

Den senaste tidens kontroverser kring Volvo och motorsport verkar vara baserat i en ändring gällande samarbetet mellan Volvo och Polestar. En talesperson för Polestar sa tidigare till TouringCarTimes att:

”Vi har ett långtgående kontrakt med Volvo som den officiella motorsport- och prestanda-partnern. Formen för samarbetet gällande motorsport mellan Volvo och Polestar håller på att utvecklas för närvarande och vi ser positivt mot framtiden.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!