Foto: Racefoto

Volvo lämnar STCC

Volvo Personvagnar lämnar STCC och byter i stället till Swedish Racing League från och med 2012 års säsong fram till 2015.

Volvo och Polestar, teamet som bygger Volvos tävlingsvagnar i STCC, kommer från och med nästa års säsong att tävla i den nya TTA-klassen. Volvo själva menar att den nya racingserien med enhetsmotor är mycket mer rättvis mot teamen och riktar kritik mot STCC:s regelverk med dispenser och straffvikter.

– Detta skapar förutsättningar för det mesta möjliga sportsliga rättvisa. Samtidigt blir det enklare för importörer av andra märken att komma in och tävla, eftersom ingen kommer att vara beroende av centralt utvecklingsstöd. Samma grundmaterial betyder även att om vi vinner, då vet Volvoentusiaster och media att det var för att våra race-ingenjörer och förare gjorde det bästa jobbet, säger Volvo Personvagnars motorsportsdirektör Derek Crabb i ett pressmeddelande.

För Volvo innebär satsningen alltså att man lämnar STCC helt och hållet.

– Vi har kört alla race i STCC sedan starten, utvecklat bilar centralt specifikt för STCC och tittat noga på framtida lösningar. Vi vill visa nu att vi satsar vidare på vår sport på vår hemmamarknad och att vi har fullt förtroende för TTA, säger Derek Crabb.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!