Volvo lämnar V8 Supercars som totaltrea

Volvo-föraren Scott McLaughlin säkrade bronsmedaljen i australiska V8 Supercars-finalen på Sydneys gator i vad som är Volvos sista tävling innan de lämnar mästerskapet.

Volvo började tävla i V8 Supercars 2014 med McLaughlin och Robert Dahlgren. Efter en stark inledning har resultaten varit blandade med tekniska problem och segrar.

Årets säsong har varit teamets starkaste hittills där McLaughlin ofta varit den enda som kunnat utmana dominerande teamet Triple Eight Race Engineering vars förare Shane van Gisbergen tog årets titel.

McLaughlin slogs om tredjeplatsen i mästerskapet med veteranen Craig Lowndes. Tack vare en tredjeplats i finalhelgens första tävling och en femteplats i den sista lyckades McLaughlin kamma hem bronsmedaljen i förarmästerskapet.

Inför 2017 byter McLaughlin team till Ford-teamet DJR Team Penske medan Volvo lämnar mästerskapet.

Helt utan kontroverser är det dock inte då teamet som driver Volvo-bilarna, Garry Rogers Motorsport, har stämt Volvo då de vill fortsätta tävla med S60-bilarna även nästa år.

En första domstolsförhandling hålls senare i december.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!